Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова дисципліна – запорука розвитку: громади та податківці Черкащини об'єднують зусилля

, опубліковано 10 травня 2024 о 15:58

Взаємодія податкової з територіальними громадами, спрямована на ефективне використання наявних резервів збільшення надходжень дохідної частини бюджетів, – надзвичайно важлива, оскільки врешті дасть змогу збільшити надходження до місцевих бюджетів. Таке переконання висловили сьогодні податківці Головного управління ДПС у Черкаській області на робочій нараді з керівниками громад Черкаського району. 

Зустріч відбулась під головуванням заступника начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Анатолія Мовчана, який закликав очільників громад до активної співпраці:

«Відповідальна сплата податків дає змогу фінансувати соціальні програми, створювати нові робочі місця та розвивати території. Тож, наша взаємодія має бути спрямована на попередження порушень податкового законодавства на місцях, а також реагування на них. Це зумовить збільшення надходжень до місцевих бюджетів».

Традиційно на нараді обговорили питання надходжень власних доходів до фонду місцевих бюджетів Черкаського району за чотири місяці 2024 року, орендної плати за землю, озвучили інформацію щодо ліцензій на право роздрібної торгівлі, податковий борг до місцевих бюджетів та шляхи його ліквідації та ін.

Дискутували й щодо ставок оренди земель, сплати ПДФО, боргів комунальних підприємств Черкаського району.