Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Звенигородщині обговорили надходження до місцевих бюджетів територіальних громад району

, опубліковано 09 травня 2024 о 17:19

Фінансування місцевих бюджетів, зокрема й використання резервів для збільшення надходжень, обговорили сьогодні  на Звенигородщині. Тут за участі очільників територіальних громад Звенигородського району та керівників податкових інспекцій, що в межах нього, відбулась робоча нарада.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Анатолій Мовчан озвучив актуальні нині питання щодо наповнення місцевих бюджетів, заходи, що вживають для збільшення показників, та перспективні плани.

Анатолій Анатолійович окреслив основні джерела наповнення бюджетів та наголосив на тому, що відповідальне ставлення до сплати податків сприяє збільшенню надходжень до місцевих бюджетів, що відповідно в подальшому є запорукою розвитку громад – у цілому поліпшенню соціально-економічного стану територій, наданню якісних соціальних послуг місцевим жителям.

Водночас заступник начальника наголосив, що якраз вчасне реагування на порушення податкового законодавства забезпечить збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Обов’язковою тут є якісна роз’яснювальна робота на місцях.

Основні наголоси під час наради:

-результати надходжень власних доходів до загального фонду місцевих бюджетів Звенигородщини у січні-квітні 2024 року;

-орендна плата за землю (ставки оренди земель сільгосппризначення в громадах, резерви  у разі їх збільшення);

-справляння акцизного податку на території Звенигородщини відповідно до отриманих ліцензій на право діяльності з підакцизними товарами;

-аналіз податкового боргу до місцевих бюджетів та шляхи його зменешення.

По завершенню, окреслили шляхи покращення стану надходжень до бюджетів, також проблемні питання, що виникають на місцях. Озвучили присутнім і переваги сучасних електронних сервісів від ДПС, які є надзвичайно зручними в користуванні.