Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОПі Драбівської інспекції консультують платників щодо оформлення податкової знижки

опубліковано 05 липня 2024 о 11:45

У Центрі обслуговування платників Драбіської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області проводять практикуми стосовно використання елктронних сервісів ДПС для отримання податкової знижки. 

На одному з таких заходів головний державний інспектор Драбівської ДПІ Олег Курган роз’яснював учасникам, що відповідно до п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати та/або у вигляді дивідендів, у випадках, визначених ПКУ.

Інсектор ознайомив відвідувачів Центру з переліком основних витрат, які входять до податкової знижки, порядком заповнення та способами подання до контролюючих оранів декларацій про майновий стан і доходи.

Під час спілкування Олег Васильович не лише надав практичну допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи в паперовому вигляді, але й в обов’язковому порядку акцентував увагу слухачів на тому, що найзручнішим способом подання декларації є її подання в електронному вигляді за допомогою електронних сервісів ДПС України – Електронний кабінет платника та мобільного застосунку «Моя податкова». У цьому є значні переваги, а саме: можливість заповнення та подання (надсилання) декларації в будь-який зручний час та його значна економія.

Окрім того, працівники Драбівської ДПІ постійно інформують усіх відвідувачів інспекції та Центру обслуговування платників, що скористатись правом отримати податкову знижку за минулорічними витратами вони можуть до 31 грудня 2024 року (включно). Водночас закликають не зволікати з поданням декларації.