Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання мобільного застосунку «Моя податкова» – під час «гарячої лінії»

опубліковано 05 липня 2024 о 08:09

У Звенигородській  ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській  області відбувся телефонний зв’язок «гарячої лінії» з питань використання мобільного застосунку «Моя податкова». На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Ірина Бистрова.

У ході «гарячої лінії» платники дізналися, що для більш зручного використання мобільних технологій ДПС України створено безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для фізичних осіб, а також сплати податків із використанням платіжних систем, який можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і  iOS.

Посадовиця поінформувала, що в мобільному застосунку «Моя податкова»  доступні функції щодо направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. Тут можна отримати інформацію про адресу реєстрації та фактичне місце проживання; об’єкти оподаткування; обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР); стан розрахунків з бюджетом тощо.

Ірина Бистрова роз’яснила, що частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації; перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ; єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП-ДіяПідпис,SmartID від Приватбанку та інші.

Посадовець також поінформувала про: складові, які містить додаток «Моя податкова», призначення окремих сервісів застосунку та нові функції для фізосіб-підприємців.