Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЗУ3219: про новації податкового законодавства – від податківців Лисянщини

опубліковано 26 вересня 2023 о 08:11

Працівники Лисянської ДПІ продовжують зустрічі з платниками для надання роз’яснень щодо новацій податкового законодавства, порядку реєстрації РРО/ПРРО, змін до Податкового кодексу відповідно до Закону України від 30.06.2023 № 3219-IX.

Фізичним особам підприємцям роз’яснюють особливості відновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року, у зв’язку з ухваленням Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Підприємцям вручають листівки, буклети інформаційного характеру зі вказаних вище питань, аби платники були максимально поінформованими.

До відома доводять і те що, приміром, програмний РРО можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який має операційну систему Windows або Android та підключення до Інтернет. І в цьому переваги програмних РРО – для фіскалізації розрахункових операцій можна застосовувати гаджети та не придбавати касові апарати, що зменшить витрати суб’єктів господарювання;

Програмне забезпечення ПРРО від ДПС розміщене за покликанням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro. Це – безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат і спеціальних навичок користувача.