Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами

опубліковано 26 вересня 2023 о 08:10

Працівники Городищенської ДПІ провели зустрічі з платниками податків. Розглянули питання щодо подання заяви суб’єктами господарювання для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Зауважимо, ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видаються органами ліцензування, якими відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2015 № 609 є територіальні органи ДПС.

Для отримання таких ліцензій суб’єкт господарювання подає до органу ліцензування за місцем провадження діяльності заяви про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями або тютюновими виробами окремо на кожну господарську одиницю, до якої долучає квитанції про сплату за отримання ліцензії, завірені печатками банку. У заяві зазначається перелік РРО та ПРРО, які наявні у місці торгівлі, їх фіскальні номери, дату реєстрації РРО та ПРРО в контролюючому органі, назву моделі РРО (ПРРО), вказується податкова адреса платника, адреса та площа господарської одиниці.

Заяву можна подати особисто, надіслати поштою (рекомендованим листом із повідомленням про вручення) та через електронний кабінет платника ДПС (із використанням електронного цифрового підпису) в режимі «листування».