Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Золотоніська ДПІ: роз’яснення новацій застосування РРО/ПРРО

опубліковано 26 вересня 2023 о 08:11

Актуальні питання застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання у сфері проведення розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України про застосування реєстраторів розрахункових операцій обговорюють з платниками Золотоніської громади.

Ольга Романченко, головний державний інспектор Золотоніської ДПІ повідомляє платників про основні зміни, внесені Законом України від 30.06.2023 року №3219  до податкового законодавства та до законодавства, що регулює питання застосування РРО. Інформує щодо кола платників, для яких застосування РРО наразі є обов’язковим.      

Під час останньої зустрічі звернула увагу на особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами: алкогольними, тютюновими виробами та пальним, важливості та необхідності відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів, обліку їхньої кількості, а також зазначення цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серії та номера) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

Детально інформувала податківиця і  про внесені зміни до Закону України від 06.07.1995 №265 в частині застосування штрафних санкцій, звернувши увагу на особливості відновлення відповідальності за порушення вимог цього Закону з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року у зв’язку з ухваленням Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX, згадавши і про пом’якшення відповідальності для певної категорії платників.

Також, платників податків поінформувала щодо можливостей  використання суб’єктами господарювання програмних реєстраторів розрахункових операцій.