Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Із підприємцями Звенигородщини – про використання реєстраторів

опубліковано 18 вересня 2023 о 16:42

Працівники Звенигородської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській  області продовжують активно консультувати платників податків з питань встановлення та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) та відновлення відповідальності за порушення, допущені у сфері розрахункових операцій.

Начальниця ДПІ Ірина Бистрова під час чергової зустрічі з фізичними особами - підприємцями роз’яснила положення податкового та трудового законодавства, акцентувала увагу на важливості сплати єдиного податку, вимогах до застосування РРО/ПРРО при здійсненні підприємницької діяльності.

Також розповіла про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01 липня 2023 року та з 1 жовтня 2023 року у зв’язку з узваленням Закону України № 3219-IX.

Крім того, посадовиця надала роз’яснення щодо  алгоритму дій для встановлення ПРРО. Вона розповіла, що платникам необхідно отримати кваліфікований електронний підпис у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, завантажити та встановити з веб-порталу ДПС програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій. 

Для реєстрації торгової точки в приватній частині електронного кабінету потрібно створити та заповнити Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма 20-ОПП). Для реєстрації ПРРО потрібно заповнити Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма 1-ПРРО), а для реєстрації касира потрібно подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма 5-ПРРО).