Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з платниками Чорнобаївської громади

опубліковано 18 вересня 2023 о 11:13

Начальник Чорнобаївської  ДПІ Людмила Рожко провела робочу зустріч з ФОП Конограй Н. у магазині «Берізка». Податківець розповіла про застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності з 01.10.2023 року за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».  

Під час зустрічі посадовець поінформувала, що Законом України від 30.06.2023 року №3219-ІХ внесені зміни щодо застосування РРО/ПРРО, зокрема щодо обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг всіма платниками податків, крім підприємців І групи єдиного податку. 

Людмила Рожко також розповіла, що з 1 жовтня 2023 року поновлено застосування штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері готівкових операцій (крім санкцій за порушення, що вчинені на окупованих територіях чи територіях бойових дій) до всіх суб’єктів господарювання, у кого є обов’язок застосування РРО/ПРРО.