Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тальнівські податківці інформують підприємців про обов’язок застосування касових апаратів

опубліковано 18 вересня 2023 о 11:10

Працівники Тальнівської ДПІ продовжують проведення  інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо новацій податкового законодавства  з платниками  податків, що здійснюють свою діяльність   на  території Тальнівської  територіальної громади.

Фахівці податкової розповіли платникам про порядок застосування суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків та про відповідальність за порушення порядку їх проведення. При цьому зазначили, що підприємці - платники єдиного податку першої групи та фізичні особи, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства та суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі не зобов'язані застосовувати касові апарати. 

 Суб`єктам господарювання також роз’яснено про особливосі відновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.10.2023 року у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX.