Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плідна співпраця податкової і ТГ

, опубліковано 24 травня 2023 о 14:54

У Жашківській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області систематично проводиться роз’яснювальна робота з фізичними особами – підприємцями та громадянами. 

Днями таку роботу, в рамках співпраці з територіальними громадами, податківці провели спільно з працівниками  Жашківської ТГ для підприємців громади. 

Метою стало роз’яснення актуальних питань податкового законодавства, необхідності застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, дотримання вимог податкового законодавства та новації. 

Зокрема, у ході надання роз’яснень платникам було наголошено, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків, зборів, єдиного внеску, однак до 1 липня діє перехідний період, впродовж якого кошти будуть зараховані навіть у разі сплати за попередніми правилами. 

Також податківці акцентували увагу на важливості дотримання роботодавцями трудового законодавства, зокрема легалізації найманої праці, забезпеченні соціальних гарантій працівників, у тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати.

Крім того, представники Жашківської ДПІ  звертали увагу підприємців на функціонування електронних сервісів ДПС України, основними перевагами яких є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

 

За матеріалами Жашківської ДПІ