Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота “на часі”

, опубліковано 19 травня 2023 о 15:12

Нещодавно, в.о.начальника Шполянської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Оленою ЯКОВЕНКО проведено чергову зустріч з фізичними особами підприємцями. Метою зустрічі було провести роз’яснювальну роботу з актуальних питань податкового законодавства. Зокрема, платникам було наголошено на безумовному дотриманні роботодавцями трудового законодавства, зокрема легалізації найманої праці, забезпечення соціальних гарантій працівників, у тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати.

Також проінформовано присутніх  про необхідність застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів суб’єктів господарювання, забезпечення використання електронних платіжних засобів та дотримання вимог податкового законодавства.

Окремо податківець звернула увагу на можливість та переваги використання он-лайн послуг ДПС, зокрема, про подання  електронної звітності за допомогою Електронного кабінету. Платників податків було ознайомлено із загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом ЗІР https://zir.gov.ua та мобільним додатком ЗІР ДПС, де можливо отримати наступну інформацію: запитання - відповіді з бази знань, нормативні та інформаційні документи, актуальні запитання, останні зміни в законодавстві, ставки податків і зборів, програмні РРО, податковий календар, зворотній зв'язок, інше.

 

За матеріалами Шполянської ДПІ