Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз'яснення законодавчих змін

, опубліковано 16 травня 2023 о 16:36

Вчора, в приміщенні Тальнівській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області працівниками інспекції проведено роз’яснювальну роботу з платниками  податків щодо законодавчих змін.

Зокрема працівники звернули увагу, що внесено зміни до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України від 12.01.2023 року №2888-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» зокрема, в частині обліку електронних гаманців та рахунків відкритих платникам податків небанківськими надавачами платіжних послуг, оплати податків електронними грошима та використання інших платіжних операцій, що запроваджені Законом України від 30.06.2021 року №1591-IX «Про платіжні послуги». 

Закон №2888 набрав чинності з 1 квітня 2023 року. Законом передбачено можливість сплати податків у готівковій чи безготівковій формі.

Після набрання чинності змін обов’язок надсилати до контролюючих органів повідомлення про відкриття або закриття рахунків платників податків виникає не лише у банків та фінансових установ, а і у небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей. 

Кожен платник податку у порядку, визначеного ст.52 Кодексу, може звернутись до контролюючого органу з наведенням фактичних обставин операцій та наданням відповідних матеріалів для отримання індивідуальної податкової консультації.  

 

За матеріалами Тальнівській ДПІ