Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робота з платниками Христинівки

, опубліковано 11 травня 2023 о 15:50

У Христинівській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області постійно проводяться зустрічі з фізичними особами підприємцями та керівниками підприємств територіальної громади.

Так, сьогодні 11 травня метою зустрічей було надання  роз’яснень з  актуальних питань податкового законодавства.  

Працівники Христинівської ДПІ під час зустрічі звернули особливу увагу на безумовне дотримання роботодавцями трудового законодавства, зокрема легалізації найманої праці, забезпечення соціальних гарантій працівників, у тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального та підвищення рівня заробітної плати.

Посадові особи ДПІ також проінформували присутніх  про необхідність застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів суб’єктів господарювання, забезпечення використання електронних платіжних засобів та дотримання вимог податкового законодавства. 

Крім того, учасникам нагадали про те, що в Черкаській області діє Комунікаційна податкова платформа і що за наявності нагальних питань, для організації зустрічей можна звертатися на електронну скриньку платформи ck.ikc@tax.gov.ua

Працівники податкової інспекції  наголосили  про можливості та переваги використання он-лайн послуг ДПС, зокрема, про подання  електронної звітності за допомогою Електронного кабінету.

Платників податків було ознайомлено із загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом ЗІР https://zir.gov.ua та мобільним додатком ЗІР ДПС, де можливо отримати наступну інформацію: запитання - відповіді з бази знань, нормативні та інформаційні документи, актуальні запитання, останні зміни в законодавстві, ставки податків і зборів, програмні РРО, податковий календар, зворотній зв'язок, інше. 

За матеріалами Христинівської ДПІ