Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч з платниками  акцизного податку

, опубліковано 11 травня 2023 о 16:24

Фахівцями Ватутінської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області постійно проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота щодо особливостей дотримання та новацій податкового законодавства, а також надаються кваліфіковані відповіді та консультації на запитання суб’єктів господарювання.     

Зокрема, 11.05.2023 року була проведена зустріч з платниками, на якій  була доведена інформація, що згідно з п.49.21 ст.49 Податкового Кодексу України від  02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – Кодексу) платники, визначені п.п.212.1.15 п.212.1 ст.212 Кодексу, а також платники, які мають діючі ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов'язані за кожний встановлений Кодексом звітний період подавати податкові декларації незалежно від того, чи провадили такі платники господарську діяльність у звітному періоді.

Працівниками Ватутінської ДПІ  Головного управління ДПС у Черкаській області було нагадано, що декларація з акцизного податку за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, подається платником щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця, до контролюючого органу за місцем обліку такого платника.

Зазначено, що суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, має перебувати на обліку та подавати декларацію до контролюючих органів за місцезнаходженням пунктів продажу товарів. Якщо останній день подання декларації припадає на вихідний або святковий день, останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Строки сплати акцизного податку – протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації.

Наприкінці зустрічі присутнім було запропоновано користуватися роз’яснювальними матеріалами, які постійно розміщуються на порталі ДПС України та субсайті ГУ ДПС у Черкаській області.

 

За матеріалами Ватутінської ДПІ