Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведення роз’яснювальної роботи

, опубліковано 11 травня 2023 о 15:49

Днями в Смілянській ДПІ відбулися зустрічі з платниками податків щодо актуальних питань податкового законодавства.

Начальник Смілянської ДПІ Наталія Ведмедь, розповіла що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків. Однією з основних цілей є, зокрема, спрощення алгоритму заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції платниками та органами виконавчої влади шляхом скорочення кількості його обов’язкових полів.

Так, кількість обов’язкових полів, які заповнюються платниками у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції, зменшено до 2 полів – для платників на бюджетні/небюджетні/депозитний рахунки («Код виду сплати», «Додаткова інформація запису») та до 1 поля – для платників на єдиний рахунок(«Додаткова інформація запису»). Зміни діють з 1 квітня, однак до 1 липня діє перехідний період, протягом якого платіжки можна заповнювати і за старими і за новими правилами.

Крім того, розповіла про функціонування електронних сервісів ДПС України. Основними перевагами електронних сервісів – це мінімальна затрата часу на заповнення податкових бланків; подання звітності з будь-якого місця, де є доступ до мережі інтернет; вибір часу для звітування, зручного для вас; гарантія перевірки на наявність арифметичних помилок; підтвердження доставки; подана в електронному вигляді звітність надійно зашифрована, захищена від несанкціонованих переглядів та втручань.

За матеріалами смілянської ДПІ