Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч з платниками податків

, опубліковано 20 червня 2022 о 15:36

Під час зустрічі з громадськістю, яка відбулась 17 червня 2020 року, начальник Смілянської ДПІ Наталія Ведмедь нагадала про те, що з 01.01.2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року, що з 1 січня 2022 року ФОП- платники єдиного податку 2,3 та 4 груп згідно з вимогами ПКУ зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні  розрахункових операцій  незалежно від виду діяльності та про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, яку запроваджено відповідно до Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших ЗУ щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Податківець розповіла, які категорії громадян обов’язково повинні подавати декларацію про майновий стан і доходи, які доходи підлягають декларуванню та наголосив на можливості громадян подати декларацію в електронному вигляді.

За словами посадовця, скористатися одноразовим декларуванням можуть громадяни – резиденти та нерезиденти України, які були резидентами на момент отримання об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Керівник ДПІ надала роз’яснення щодо активів, які підлягають декларуванню та про юридичні наслідки неподання одноразової (спеціальної) декларації тими особами, хто має на це право тощо.

А також звернула увагу на обов’язковому застосуванню підприємцями єдиного податку 2-4 групи касових апаратів. При цьому зауважила, що платники можуть користуватися як традиційними так і програмними РРО.

За матеріалами Смілянської ДПІ