Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання комісії з питань виплати ЗП, зайнятості населення та забезпечення надходжень до місцевого бюджету

, опубліковано 20 червня 2022 о 15:23

Начальник Черкаської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир КАПУРА 17.06.2022 взяв участь у засіданні комісії  Будищенської сільської ради з питань виплати заробітної плати, зайнятості населення та забезпечення надходжень обов’язкових платежів до місцевого бюджету.

На порядок денний було винесено основні напрями роботи комісії щодо підвищення середньої заробітної плати  платниками податків, своєчасної і у повному обсязі сплати ЄСВ, збільшення надходжень ПДФО від наданих в оренду земельних паїв, недопущення нецільового використання земельних ділянок, забезпечення надходжень до місцевого бюджету в умовах воєнного стану, пошуку додаткових резервів.

Голова Будищанської сільської ради Григорій ПРИХОДЬКО звернув увагу на роботі комісії щодо детінізації заробітної плати і зайнятості населення з метою виведення із тіні суб’єктів господарювання та наповнення місцевого бюджету.

Водночас, Володимир КАПУРА наголосив, що надалі слід проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян про  недопустимість виплати заробітної плати в «конвертах», дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, підвищення її рівня з метою збереження кадрового потенціалу, зупинення трудової міграції, а також оформлення трудових відносин з найманою працею. Поряд з цим, підкреслив, що від результативності проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна розташованих на території громади залежить повнота залучення платників податків до оподаткування та як наслідок залучення додаткових надходжень до місцевих бюджетів.

Наприкінці зустрічі Володимир КАПУРА, звернув увагу членів комісії  на нагальних питаннях щодо проведення «Деклараційної кампанії – 2022»,  особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб та застосування РРО в умовах воєнного стану.

Під час заходу було розповсюджено серед учасників зустрічі листівки інформаційного характеру.

За матеріалами Черкаської ДПІ