Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Партнерство і співпраця з ТГ, як невід’ємна складова діяльності податківців Черкащини

, опубліковано 20 червня 2022 о 15:39

У Черкаському районі, наразі, проводиться робота з територіальними громадами спрямована на становлення цивілізованого ринку праці. Для цього вживаються заходи щодо легалізації заробітної плати та дотримання норм законодавства про працю.

Так, 20.06.2022 під керівництвом голови Мошнівської територіальної громади Богдана ШКАРБУТИ відбулось чергове засідання комісії з питань виплати заробітної плати, зайнятості населення та забезпечення надходжень обов’язкових платежів до місцевого бюджету. На засіданні був присутній начальник Черкаської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир КАПУРА.

На порядок денний було винесено основні напрями роботи комісії щодо підвищення середньої заробітної плати  платниками податків, своєчасної і у повному обсязі сплати ЄСВ, збільшення надходжень ПДФО від наданих в оренду земельних паїв, недопущення нецільового використання земельних ділянок, забезпечення надходжень до місцевого бюджету в умовах воєнного стану, пошуку додаткових резервів.

Голова Мошнівської сільської ради Богдан ШКАРБУТА звернув увагу на активізацію роботи комісії щодо детінізації заробітної плати і зайнятості населення з метою пошуку додаткових резервів для наповнення місцевого бюджету, що дозволить підвищити добробут жителів територіальної громади.

Водночас, Володимир КАПУРА запропонував керівництву територіальної громади максимально сприяти залученню до декларування доходів громадян, які надають послуги з обробітку землі та збору урожаю власною сільськогосподарською технікою, а також до декларування доходів громадян, які самостійно обробляли власні земельні ділянки  (паї) загальною площею понад 2 га та отримали доходи за 2021 рік, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.  Поряд з цим, підкреслив, що від результативності проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна розташованих на території громади залежить повнота залучення платників податків до оподаткування та як наслідок залучення додаткових надходжень до місцевих бюджетів. Також звернув увагу членів комісії  на нагальних питаннях щодо проведення «Деклараційної кампанії – 2022»,  особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб та застосування РРО   в умовах воєнного стану.

Підводячи підсумки засідання комісії Володимир КАПУРА підкреслив, що співпраця з приватними підприємцями щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення триватиме й надалі та наголосив на більш детальному аналізі причин порушення трудових відносин та збільшення надходжень до бюджету.

За матеріалами Черкаської ДПІ