Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивна співпраця щодо забезпечення надходжень до бюджету Бабанської територіальної громади

опубліковано 06 травня 2022 о 08:19

Днями працівниками Головного управління ДПС у Черкаській області з представниками Бабанської територіальної громади проведена ZOOM – нарада.

Начальником Уманської ДПІ Катериною Мовчан та начальником Уманського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Владиславом Якубенком розглянуто питання щодо співпраці та взаємодії між Головним управлінням ДПС у Черкаській області та територіальною громадою відповідно до підписаного Меморандуму, зокрема, співпраці у сфері податкового законодавства, взаємно сприяючи вирішенню проблемних питань оподаткування, пошуку додаткових резервів, зменшення податкової заборгованості та забезпечення надходжень до бюджету громади.

Також Катерина Мовчан ознайомила присутніх зі змінами в податковому законодавстві в період воєнного стану та наголосила на перевагах користування електронними послугами, які пропонує на своєму сайті ДПС України.

Не оминули увагою податківці основні питання застосування  РРО та ПРРО та наслідки наявних та майбутніх податкових боргів з податків, зборів та боргів з ЄСВ.

На завершення зустрічі Владислав Якубенко звернув увагу присутніх на основних питаннях щодо  «Деклараційної кампанії - 2022» та одноразового (спеціального) добровільного декларування. Нагадав присутнім, що  з 1 вересня 2021 року громадяни України мають право задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, та таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами закону про проведення одноразового добровільного декларування.



За матеріалами Уманської ДПІ