Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Налагодження тісної співпраці податківців з місцевими органами самоврядування

опубліковано 06 травня 2022 о 10:44

Відбулась робоча зустріч податківців з представниками Смілянської територіальної громади для налагодження скоординованої  та тісної співпраці щодо забезпечення належних надходжень до місцевих бюджетів у нелегкий воєнний час у країні.

Крім того під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, Закону №1946-ІХ, тощо.

Очільниця Смілянської ДПІ Наталія Ведмедь нагадала присутнім, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є щорічна кампанія декларування доходів громадян. Фізичні особи, які отримали неоподатковані доходи у 2021 році, зобов’язані заповнити і подати декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2022 року. Також зазначила, що для тих громадян, які не мали можливості подати декларацію вчасно, у період воєнного стану термін подання таких декларацій подовжено на шість місяців після припинення або скасування воєнного стану. Також до 1 вересня 2022 року триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Фахівець зазначила, що сумлінне виконання податкових зобов’язань платників податків перед державою зараз дуже важливо, адже вчасно сплачені податки – це економічна підтримка держави. Тому необхідно зосередити роботу і над скороченням податкових боргів платників податків, наявність яких негативно впливає, насамперед, на фінансові можливості громад.

За матеріалами Смілянської ДПІ