Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Городищенська  ДПІ продовжує роз’ясненювати про порядок декларування доходів громадянами  отриманих у 2022 році та правильність заповнення декларацій

, опубліковано 31 березня 2023 о 15:09

Городищенська державна податкова інспекція повідомляє, що триває компанія декларування громадянами доходів , отриманих в 2022 році. Порядок подання декларації про майновий стан і доходи та оподаткування доходів фізичних осіб встановлено розділом IV Податкового кодексу України. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни та самозайняті особи, які отримали доходи, що підлягають декларуванню; для громадян ,які мають право на податкову знижку – до 31 грудня 2023року включно (за новою формою, яка затверджена наказом МФУ від 17.05.2022 №143). Граничний термін сплати задекларованих зобов’язань до 1 серпня 2023 року.

Рекомендуємо декларацію про доходи подавати в електронному вигляді через Електронний кабінет платника (http://cabinet.tax.gov.ua), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Робота по виконанню заходів по декларуванню доходів громадянами  у 2023 році  проводиться щоденно. Найчастіше до податкової інспекції звертаються  особи, що отримали майно у спадщину від осіб не першого ступеня споріднення  або ті які оформляють декларацію на податкову знижку за навчання. З початку року вже задекларували доходи 36 осіб. Сума податку на доходи фізичних осіб задекларована  в розмірі 140 тис. грн. На отримання податкової знижки подали 17 декларацій. 

Працівники Городищенської ДПІ постійно проводять роботу щодо надання роз’яснення   порядку заповнення декларації фізичним особам, які у 2022 році отримали доходи отримані  з джерел за межами України.

 

За матеріалами Городищенської ДПІ