Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

“Нюанси декларування минулорічних доходів громадян”

, опубліковано 28 березня 2023 о 16:35

З початком деклараційної кампанії 2023 фахівці Жашківської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області активно консультують громадян щодо особливостей подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

Нещодавно платники податків під час зустрічі отримали необхідну консультацію та практичну допомогу при заповненні та поданні декларації  про доходи, отриманих у 2022 році.

Зокрема, учасників зустрічі цікавило, хто має подавати декларацію про майновий стан та доходи в обов’язковому порядку, хто може скористатися правом на отримання податкової знижки згідно з ст. 166 Податкового кодексу України та які доходи не декларуються. 

Увагу акцентовано на тому, що з 1 січня 2023 року діє нова форма декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за №593/37929, та роз’яснено порядок її заповнення. 

Під час зустрічі звернуто увагу громадян на те, що тим, хто планує звітувати про минулорічні доходи, найзручніше буде скористатися можливістю Електронного кабінету, оскільки цей багатофункціональний сервіс від податкової служби має чимало переваг. Він є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, який максимально спрощує взаємодію з представниками податкової служби, скорочує час на оформлення та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу.

За матеріалами Жашківської ДПІ