Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студенти завітали на «День відкритих дверей» до податківців Черкащини

, опубліковано 12 грудня 2019 о 18:00


Студенти завітали на «День відкритих дверей»
до податківців Черкащини

В рамках Всеукраїнського тижня права, податківці  Головного управління ДПС у Черкаській області провели День відкритих дверей  для студентів Черкаського державного технологічного університету спеціальності «Облік і оподаткування».
Працівник сектору комунікацій Надія Прекопайко  розповіла студентам про основні завдання, які стоять перед органами податкової служби та її реформування пріоритетом, якої є створення нової податкової. Зазначила що головним напрямком реформування  є розвиток онлайн сервісів і діджиталізація. Крім того, податківець звернула увагу присутніх на введенні з 19 квітня 2020 року нових правил застосування реєстраторів розрахункових операцій.
Для студентів начальником ДПІ у м. Черкаси Інною Павловською, було організовано екскурсію в Центрі обслуговування платників. Вона розповіла студентам про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомили з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам податків, процесом приймання податкової звітності. Також студенти побачили на практиці, як платники отримують адміністративні послуги, а також подають звітність.
Цікавою для відвідувачів стала інформація від посадових осіб управління у м.Черкасах Руслана Демчука, Світлани Добролежи та керівника відділу адміністрування оподаткування на прибуток ГУ ДПС Людмили  Кравченко      про основні права та обов’язки платників податків, про податки, які необхідно сплачувати. Які податки йдуть до державної казни, а які наповнюють місцеві бюджети, та на які потреби вони спрямовуються. Звернули увагу студентів на те,  що оподаткування, крім обов’язку сплати податків, передбачає реалізацію права платників податку на доходи фізичних осіб на податкову знижку, зокрема права на податкову знижку за навчання.
Також керівник підрозділу управління кадрового забезпечення та розвитку  персоналу Алла Небилиця зазначила що Державна податкова служба готова  набирати на службу молодих амбітних випускників.  Також розповіла про Умови призначення на державну службу та переваги її проходження.
На завершення заходу, студенти подякували працівникам податкової за цікаву зустріч та позитивні враження. Такі зустрічі важливі як для податкової служби, так і для молоді.