Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна зустріч з членами Громадської ради: конструктивна співпраця, спільні результати та плани на майбутнє

, опубліковано 15 лютого 2024 о 15:47

Результати минулорічної діяльності Головного управління ДПС у Черкаській області, податкові сервіси, застосування POS-терміналів та інші питання обговорили сьогодні в Головному управлінні спільно з представниками Громадської ради при ГУ ДПС. 

В.о. начальника ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід поінформував про бюджетні надходження минулого року. За його словами, завдяки платникам Черкащини до державного бюджету торік надійшло більше 11,2 млрд грн (темп 131,3% до минулого року ), а до місцевих – понад 14 млрд грн (темп 130,5%). 

«Розписи доходів, затверджені місцевими радами на 2023 рік та показники надходжень, доведені ДПС на 2023 рік, виконані», – зауважив Володимир Юрійович.

Водночас підсумки торішньої роботи Громадської ради озвучив її очільник Євгеній Нагорний. Присутні, зокрема й ті, що долучилися онлайн, мали змогу під час засідання почути інформацію про зручний мобільний застосунок від ДПС «Моя податкова», завдяки якому можна одержувати електронні послуги податкової служби і сплачувати податки із використанням платіжних систем. Про це детально розповів керівник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко. 

Стосовно ж обов’язку застосування POS-терміналів із 1 січня 2024 року в населених пунктах із чисельністю понад 5 тисяч жителів поінформував начальник управління податкового аудиту ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Сліпченко. 

Натомість керівник управління економічного аналізу Віктор Луцик  розповів про законодавчі основи бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час, зокрема критерії визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та життєдіяльності населення в особливий період.

Спільно напрацювали план подальшої роботи.