Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як працює податкова служба? Відповіді отримали студенти Черкаського державного бізнес-коледжу

, опубліковано 06 лютого 2024 о 16:43

Черкаська молодь вчергове знайомилась з особливостями роботи податкової служби області. Сьогодні до Головного управління завітали студенти Черкаського державного бізнес-коледжу. Для хлопців та дівчат провели екскурсію приміщенням, аби вони на власні очі побачили, як податківці обслуговують платників, як консультують, допомагають практично. Студентам показали процес роботи в Центрі обслуговування платників податків. Особливу увагу приділили сучасним сервісам податкової, які дають змогу платникам швидко вирішувати питання, пов’язані з адмініструванням податків.

В.о начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід, спілкуючись з молоддю в залі засідань, детально й водночас доступно, на прикладах, розповів гостям в цілому про систему оподаткування, функції служби. Акцентував на тому, що й самі хлопці та дівчата в майбутньому будуть платниками. Й від відповідальності кожного платника залежить соціально-економічний розвиток держави. Також наголосив на пріоритетності розвитку IT-галузі, яку наразі опановують студенти.

Про податкову систему, різновиди податків, структуру, сучасні сервіси, такі як: «Моя податкова», Електронний кабінет та Електронна черга, програмне забезпечення, електронний документообіг податкової служби та інше розповіли фахівці Головного управління. Зокрема: начальник ДПІ у м. Черкасах Олександр Коваленко, начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб у м. Черкасах та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Віталій Лушников, начальник управління інформаційних технологій Руслан Єлістратов.

Гостям розповіли про історію розвитку обласної податкової, провели екскурсію музеєм, надали можливість відчути себе в ролі спікерів у медіастудії Головного управління.

Екскурсії для майбутніх платників та розповіді про важливість сплати податків дають можливість виховати свідоме ставлення до податкової системи та закласти основи податкової грамотності з юних років.