Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черкаським підприємцям пояснювали законодавчі норми застосування реєстраторів розрахункових операцій під час торговельної діяльності

, опубліковано 26 лютого 2024 о 09:46

Важливість та необхідність застосування в межах законодавчих норм реєстраторів розрахункових операцій пояснювали місцевим підприємцям фахівці Головного управління ДПС у Черкаській області. Це відбулось на території Черкаського авторинку. Днями тут відбулась зустріч, під час якої спільно з податківцями та представниками Громадської ради при ГУ ДПС у Черкаській області власникам і працівникам малого та середнього бізнесу пояснювали законодавчі вимоги використання касових апаратів під час господарської діяльності, особливості реєстрації та застосування програмних реєстраторів, а також використання POS-терміналів із 1 січня нинішнього року в населених пунктах, де проживає більше 5 тисяч осіб. 

Податківці нагадали підприємцям, що 30 червня Верховна Рада ухвалила Закон № 3219, яким внесла зміни до Податкового кодексу та інших законів України. Відтак повернулася відповідальність за порушення касової дисципліни для деяких груп підприємців. Відповідно внесли зміни до Закону України № 256 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

 Водночас усі разом шукали шляхи вирішення проблемних питань, що виникають у підприємців під час роботи в межах законодавчих вимог застосування реєстраторів. Обговорили в цілому питання дотримання податкового законодавства, особливостей спрощеної системи оподаткування.