Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контрольовані операції. Як враховуватиметься дохід, отриманий на спрощеній системі, для обрахунку граничного розміру доходу

, опубліковано 07 серпня 2023 о 09:20

Яким чином буде враховуватись розмір доходу, отриманого при перебуванні на спрощеній системі з особливостями оподаткування, для обрахунку граничного розміру доходу для визначення вартісного критерію контрольованих операцій, починаючи з 1 квітня 2022 року?

До річного доходу платника, який перейшов на спрощену систему з особливостями оподаткування, також входить дохід, отриманий в цьому році під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу.

Зазначимо, господарські операції визнаються контрольованими, якщо, зокрема, річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 150 млн грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік (п.п. 39.2.1.7 п.п. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 ПКУ).

Річний дохід для цілей застосування п.п. 39.2.1.7 п.п. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 ПКУ обчислюється за весь звітний рік. Тобто до річного доходу платника, який, починаючи з 1 квітня 2022 року, перейшов на спрощену систему з особливостями оподаткування, також включається дохід, отриманий в цьому році під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу.