Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкових інспекцій Черкащини з платниками – про мінімальне податкове зобов’язання

, опубліковано 04 серпня 2023 о 15:12

Законодавчі основи мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) роз’яснюють місцевим жителям територіальних громад Черкащини. Низку заходів провели днями фахівці державних податкових інспекцій в області, зокрема: Монастирищенської, Тальнівської, Чорнобаївської. 

Платникам наголосили, що вперше мінімальне податкове зобов’язання визначається контролюючим органом за податковою адресою фізичної особи по всіх земельних ділянках незалежно від місця їхнього розташування за 2022 рік у 2023 році. 

Нагадаємо, фізичні особи, які мають у власності та/або користуванні (оренді, суборенді емфітевзисі, постійному користуванні) земельні ділянки, що розташовані за межами населених пунктів та віднесені до сільськогосподарських угідь, мають сплачувати мінімальне податкове зобов’язання.

Увагу громадян також звернули на те, що у випадку передачі фізичними особами земельних ділянок в оренду (суборенду), емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, мінімальне податкове зобов'язання визначається безпосередньо орендарями, користувачами таких земельних ділянок.

Читайте більше про МПЗ тут: https://ck.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/695665.html