Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та АППУ провели спільну онлайн-конференцію

, опубліковано 17 листопада 2022 о 14:36

Сьогодні працівниками Головного управління ДПС у Черкаській області спільно з АППУ для платників ПДВ було проведено онлайн-конференцію на тему : Обговорення окремих питань зупинення реєстрації ПН/РК та подання Таблиці даних платника податків та розгляд змін, внесених до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунку в ЄРПН» (Постанова КМУ від 11 грудня 2019 р. № 1165 (зі змінами і доповненнями)).  

У заході взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Тетяна Харьковська, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Черкаській області Олег Супрун, начальник відділу прогнозу, аналізу та звітності ГУ ДПС у Черкаській області Олена Костенко, адвокат компанії ТОВ «Аудит Консалдинг Центр» Юрій Троян та член ТВ ВГО АППУ в Черкаській області Юлія Шкрябій.

В ході конференції заступник начальника податкової служби області Тетяна Харьковська зазначила: «Ми розуміємо, що у зв’язку зі змінами до Постанови КМУ від 11 грудня 2019 р. № 1165, у бізнесу виникло чимало запитань і ми маємо нові виклики. Тож податківці області оперативно надають консультації щодо підготовки пакету документів, необхідних для швидкого розблокування ПН/РК платникам реального сектору економіки, які добросовісно сплачують податки до бюджету».

Фахівці окремо зупинилися на заповнені повідомлення про надання пояснень та копій документів щодо накладних, реєстрацію яких зупинено, заповненні таблиці даних платника податку на додану вартість.

Учасникам заходу було акцентовано увагу на типових помилках які допускають платники при їх заповненні та надано відповіді на поставлені запитання.