Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Шполянській ДПІ платників консультують щодо нюансів застосування податкового законодавства

опубліковано 11 жовтня 2024 о 08:44

У Шполянській ДПІ тривають консультації з платниками.

У ході зустрічей учасники обговорюють питання погашення податкового боргу, обов’язковість застосування РРО/ПРРО, процедуру отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку.

Також обговорювалося питання покращення податкової дисципліни серед місцевих підприємців та жителів громади. Працівники податкової служби наголосили на важливості боротьби з ухиленням від сплати податків та запропонували спільні заходи для підвищення рівня добровільної сплати. Серед таких заходів – проведення регулярних інформаційно-роз’яснювальних кампаній, спрямованих на підвищення обізнаності громадян щодо актуальних змін у податковому законодавстві,  інформування про нараховані майнові податки та можливості їх сплати через електронні сервіси ДПС «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова».

Спільні зусилля у сфері податкового адміністрування дозволять зміцнити фінансову базу громади та створити сприятливі умови для її розвитку.