Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ватутінської громади інформують платників щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 09 липня 2024 о 16:56

У Ватутінській ДПІ з платниками спілкуються про норми законодавства та допомагають, за потреби, з реєстрацією РРО чи ПРРО.

Зокрема старший державний інспектор Людмила Матула поінформувала платників про особливості застосування та функціональні можливості як класичного, так і програмного касового апарату, наголошує на нормах ЗУ №3219 від 30.06.2023р. Людмила Матула  зазначила, що всі СГД на загальній системі, платники єдиного податку, які є платниками ПДВ та ті платники єдиного податку, які здійснюють діяльність підакцизною групою товарів, реалізують технічно складні побутові товари, лікарські засоби, вироби медичного призначення, ювелірні вироби або валютні цінності, за порушення у сфері РРО сплачують штрафи в повному обсязі 100% при першому порушенні та 150% – при кожному наступному порушенні. 

Фізичним особам-підприємцям, які вирішили встановити програмний реєстратор розрахункових операцій, було запропоновано переглянути відеоуроки, які розміщені у банері «Програмні РРО» на вебпорталі ДПС, зокрема «Як завантажити програмне забезпечення  ПРРО Каса». Він є покроковою відеоінструкцією завантаження безкоштовного програмного РРО від ДПС для платників податків. Усім бажаючим було надано практичну допомогу в поданні реєстраційних заяв через Електронний кабінет платника податків та по встановленню програмних реєстраторів розрахункових операцій на мобільні телефони.

Водночас для ФОП єдиного податку ІІ та ІІІ за ставкою 5% та які не торгують товарами з переліченої ризикової групи встановлені знижені розміри штрафних санкцій: 25% вартості проданих із порушенням товарів – за перше порушення  або 50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне порушення, замість 100% і 150% відповідно. Знижені ставки діятимуть до 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стан.