Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Канівська ДПІ: «Гаряча лінія» для платників податків

опубліковано 20 червня 2024 о 14:31

У Канівській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану.». На запитання платників відповідала в.о. начальника Канівської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області Тетяна Плохута.

Під час проведення сеансу «гаряча лінія» платників податків цікавили запитання:  хто повинен сплачувати мінімальне податкове законодавство; хто може скористатися правом на податкову знижку. Декілька дзвінків стосувалися питань, які виникли у громадян щодо отримання податкової знижки на навчання. Тетяна Плохута  роз’яснила по телефону, що при  розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені на навчання у закладах дошкільної, позашкільної, загальної, середньої, професійної та вищої освіти. 

Тетяна Плохута надала платникам роз’яснення щодо обов’язку та строків подання податкової декларації про майновий стан і доходи, термінів сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору. 

Також, під час спілкування з платниками детально обговорили порядок реєстрації та використання РРО/ПРРО, підкреслили, що законодавством не встановлено обмежень щодо використання РРО чи ПРРО, та наголосили та поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».