Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова знижка за навчання: інформує Кам’янська ДПІ

опубліковано 20 червня 2024 о 14:29

Фахівці Кам'янської ДПІ надають консультації платникам податків щодо заповнення декларації на повернення податкової знижки за навчання.

Держава повертає частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з витрат на навчання у закладах освіти будь-якого рівня. Це право гарантується статтею 166 Податкового кодексу України.

Під час консультацій податківці роз'яснюють:

Які витрати можна врахувати: До податкової знижки включаються витрати на навчання за себе або членів сім'ї першого ступеня споріднення у дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, середніх, професійних та вищих навчальних закладах.

Хто може отримати податкову знижку: Отримати знижку можуть резиденти України, які мають РНОКПП, а також ті, хто з релігійних переконань відмовився від РНОКПП та має відповідну відмітку в паспорті.

Обмеження суми знижки: Загальна сума податкової знижки не може перевищувати річний оподатковуваний дохід платника, отриманий у вигляді зарплати, з урахуванням п. 164.6 ст. 164 ПКУ. Невикористане право на знижку протягом року не переноситься на наступні роки.

Документи для подання: До декларації необхідно додати платіжні документи (квитанції, чеки, касові ордери), що підтверджують витрати на навчання, а також копії договорів (за наявності), де вказано вартість та термін оплати послуг.