Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Катеринопільській ДПІ – про сплату МПЗ

опубліковано 12 червня 2024 о 10:18

У Катеринопільській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв'язку у форматі "гарячої лінії". Тема заходу: сплата мінімального податкового зобов’язання

На численні запитання платників податків давала вичерпні відповіді начальник Катеринопільської ДПІ Вікторія Стоколос.

Під час спілкування платникам податків розповіли про те хто має сплачувати МПЗ, як розраховується МПЗ та як визначити суми сплачених податків та суми витрат, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ, та про те з яких земельних ділянок МПЗ не сплачується. 

Акцентували увагу, що для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку, потрібно надати підтверджуючі документи щодо зміни (продажу, дарування, передачі в оренду, документи, що підтверджують набуття права власності тощо) права власності, зокрема щодо: земельних ділянок, що перебувають у платника податку у власності та/або постійному користуванні або в оренді (сyбoренді, емфітевзиci), їх нормативної грошової оцінки та площі; суми доходу, отриманого від реалізації власної сільськогосподарської продукції; суми сплачених податків, зборів, платежів. За результатами звірки, сума ППP буде переглянута (скасовано або винесено нове ППP з вірними показниками).