Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деклараційна кампанія – 2024 триває

опубліковано 16 квітня 2024 о 15:25

У приміщенні ЦОП Золотоніської ДПІ проходять зустрічі з платниками податків за участі старшого державного інспектора Наталії Сердюк – щодо роз'яснення деклараційної кампанії-2024.     

Податківець нагадала, що триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. Фахівець звернула увагу платників податків – фізичних осіб, що з 01.01.2024 діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи, у зв’язку з чинністю наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

Також Наталія Сердюк звернула увагу, що платник податків може обрати зручний для себе спосіб подання податкової декларації про майновий стан і доходи: 

- особисто або уповноваженою особою; 

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

Спеціаліст наголосила, що у 2024 році останній день подання декларації для фізичних осіб – підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування), фізичних осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, та громадян – 30 квітня.