Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС

опубліковано 13 лютого 2024 о 15:59

В Лисянській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота та практична допомога  платникам податків щодо електронних сервісів ДПС.

Днями головним державним інспектором Зоєю Швидкою надано практичну допомогу щодо отримання сервісних  послуг через Електронний кабінет платника. При цьому звернула увагу, що завдяки електронним сервісам ДПС можна не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет, але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією від податкової служби тощо.

Платники дізналися, що у приватній частині Електронного кабінету інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних оновлюється в режимі реального часу. Посадовець наголосила, що Електронний кабінет  працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додатково програмного забезпечення. Електронний кабінет є найбільш популярним сервісом ДПС, адже скорочує час на оформлення та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу. 

Посадовець також розповіла  про доступний новий мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС, який можна завантажити на телефон як на платформі Android, так і IOS. Посадовець звернула увагу, що «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем, які можна завантажити також на телефон, та порекомендувала використовувати цей додаток.