Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія: «Декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році»

опубліковано 09 лютого 2024 о 13:58

У Золотоніській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області з платниками вкотре спілкувались телефоном «гарячої лінії» – про декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

Начальник Золотоніської ДПІ Юрій Байбуз відповідав на запитання платників. Роз’яснював норми діючого податкового законодавства зі змінами стосовно декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року; хто зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку, що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу податкової декларації, встановлені розділом IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями. Платникам було наголошено щодо підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничних строках сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Також податківець нагадав про можливості реалізувати своє право на податкову знижку, заповнити та до 31 грудня 2024 року включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи та, що з метою створення комфортних умов для платників податків - фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, діє сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету.