Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації та реєстратори розрахункових операцій: податківці консультують підприємців Драбова

, опубліковано 20 вересня 2023 о 08:28

Працівниками Драбівської державної податкової інспекції  постійно проводяться зустрічі з платниками податків задля активного роз’яснення застосування норм податкового законодавства.

Під час такого чергового заходу, начальник Драбівської ДПІ Людмила Кардаш  розповіла платникам податків щодо обов’язку використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій.

Детально розповіла і про алгоритм дій у разі несправності програмного РРО. 

Відтак, у разі несправності ПРРО суб’єкту господарювання необхідно встановити вид несправності: 

- якщо несправність у вигляді порушення роботи програмного забезпечення, то слід просто оновити версію ПЗ ПРРО та повторити у разі необхідності, процедуру закриття зміни;

- якщо несправність пристрою (пошкодження), то слід подати Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (J1316701) з позначкою про несправність та після відновлення роботи пристрою подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316605) з позначкою про відновлення роботи;

- якщо пристрій викрадено або втрачено, то слід подати Повідомлення за ф. № 2-ПРРО з позначкою про крадіжку. У такому випадку реєстрація ПРРО скасовується та потрібно повторно зареєструвати ПРРО, якому буде присвоєно інший фіскальний номер.