Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ватутінська ДПІ: підприємців щодня інформують про вимоги законодавства щодо застосування РРО

, опубліковано 20 вересня 2023 о 08:26

Про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щоденно інформують підприємців у Ватутінській громаді. 

Днями старший державний інспектор  Людмила Матула спілкувалась з  підприємицею ФОП Швидко Л.В.

Під час зустрічі йшлося, зокрема, про особливості застосування та функціональні можливості як класичного, так і програмного касового апарату. Людмила Матула  зазначила, що усі суб’єкти господарської діяльності на загальній системі, платники єдиного податку, які є платниками ПДВ і ті платники єдиного податку, які здійснюють діяльність підакцизною групою товарів, реалізують технічно складні побутові товари, лікарські засоби, вироби медичного призначення ювелірні вироби або валютні цінності за порушення у сфері РРО сплачуватимуть штрафи у повному обсязі 100% при першому порушенні і 150% при кожному наступному порушенні. 

Водночас, за словами пані Людмили,  для ФОП єдиного податку ІІ та ІІІ за ставкою 5% та які не торгують товарами з переліченої  ризикової групи встановлені знижені розміри штрафних санкцій: 25% вартості проданих із порушенням товарів – за перше порушення  або 50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне порушення, замість 100% і 150% відповідно. Знижені ставки діятимуть до 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стан.