Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Лисянської ДПІ інформують підприємців про застосування РРО

опубліковано 18 вересня 2023 о 16:46

У межах проведення інформаційно-розʼяснювальної кампанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ, працівники Лисянської ДПІ організували заходи в частині інформування суб’єктів господарювання про обов’язковість застосування РРО при здійсненні готівкових розрахункових операцій. 

Фахівці місцевої інспекції безпосередньо в місцях проведення господарської діяльності надають роз’яснення суб’єктам господарювання про необхідність встановлення РРО або ПРРО платниками єдиного податку ІІ – IV груп.

Суб’єктів господарювання поінформували про те, що вони можуть звернутися до ЦОП Лисянськоїї ДПІ за наданням практичної допомоги з налаштування програмного реєстратора розрахункових операцій. Також повідомили, що суб’єкти господарської діяльності можуть використовувати або класичний, або програмний РРО – залежно від власних потреб. Здійснення попереднього програмування РРО / ПРРО та створення номенклатури товарів у фіскальній пам’яті реєстраторів не вимагається. Зазначення назви, ціни та кількості товарів (послуг) допускається в момент їхнього продажу.