Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли підприємцям Золотоноші про застосування РРО/ПРРО

опубліковано 18 вересня 2023 о 11:45

Старший державний інспектор Золотоніської Наталія Сердюк у межах інформаційно-розʼяснювальної кампанії завітала до підприємців, які здійснюють торговельну діяльність в магазинах міста. Основним питанням зустрічі було надання роз’яснення щодо порядку застосування суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків.

Податківець повідомила, що у разі проведення готівкових розрахунків суб’єкти господарювання  зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Дана вимога не стосується підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також не зобов'язані застосовувати касові апарати суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі.

Також платникам вона нагадала, що з  1 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання.