Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ватутіного продовжують інформувати платників податків щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 18 вересня 2023 о 10:23

У Ватутінській ДПІ на постійній основі проводять зустрічі з платниками, роз’яснюють їм норми законодавства та допомагають за потреби з реєстрацією РРО чи ПРРО.

Працівники ДПІ днями провели роз’яснення з ФОП Зятина В.М., (магазин «Орбіта»). Поінформували про особливості застосування та функціональні можливості як класичного, так і програмного касового апарату, наголосили на нормах ЗУ №3219 від 30.06.2023 та зазначили, що всі суб’єкти господарювання на загальній системі, платники єдиного податку, які є платниками ПДВ і ті платники єдиного податку, які здійснюють діяльність підакцизною групою товарів, реалізують технічно складні побутові товари, лікарські засоби, вироби медичного призначення, ювелірні вироби або валютні цінності за порушення у сфері РРО сплачуватимуть штрафи. 

Водночас для ФОП єдиного податку ІІ та ІІІ груп за ставкою 5% та які не торгують товарами з переліченої  ризикової групи встановлені знижені розміри штрафних санкцій: 25% вартості проданих із порушенням товарів – за перше порушення та 50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне порушення, замість 100% і 150% відповідно. Знижені ставки діятимуть до 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стан.