Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПІ у м. Черкасах: Виконання вимог Закону звільняє від відповідальності та усуває підстави для проведення перевірок

, опубліковано 15 вересня 2023 о 11:03

Щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ, інформують податківці черкаських платників. 

Працівники ДПІ у м. Черкасах нагадують платникам податків ІІ-ІII груп єдиного податку про виникнення в них із 01.01.2022 обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій – відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Принагідно інформують, що суб’єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний РРО. Це залежить від їхніх потреб. 

«Добровільне виконання вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», – кажуть фахівці інспекції, – не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. ДПС використовує виключно ризикоорієнтовну модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків». 

 

За матеріалами ДПІ у м. Черкасах