Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стабільність заробітної плати – запорука добробуту

, опубліковано 12 травня 2023 о 15:25

Сьогодні, начальник Черкаської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Капура взяв участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Черкаської районної державної адміністрації  (далі –  Черкаська РДА) під головуванням заступника голови Черкаської РДА Миколи Турика.

Члени комісії заслухали інформацію про стан виплати заборгованості із заробітної плати на ПП «Корсунь-фарм» та КНП «Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер Черкаської обласної ради». 

Присутнім представникам підприємств було надано консультаційну фахову допомогу з питань якнайшвидшого погашення заборгованості з виплати заробітної плати, що виникла у суб’єктів господарювання, які знаходяться на території Черкаського району.

«Виплата заробітної плати згідно з діючим законодавством – наявний резерв для зростання надходжень до місцевих бюджетів Кожна людина  працює, щоб мати кошти для свого існування та своєї сім’ї. Держава виступає гарантом того, що роботодавець повинен забезпечити працівникові гідні та безпечні умови праці, своєчасну, двічі на місяць та в повному обсязі виплату заробітної плати», - наголосив Володимир Капура під час засідання комісії.

Водночас, податківець, не оминув увагою актуальних питань від платників податків щодо новацій податкового законодавства (зокрема Закону України від 12 січня 2023 року №2888-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо платіжних послуг)») в умовах воєнного стану. 

Наприкінці зустрічі, комісія прийняла рішення рекомендувати суб’єктам господарювання пришвидшити питання виплати заборгованості із заробітної плати з метою підвищення соціальної захищеності власних працівників.

     

За матеріалами Черкаської ДПІ