Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надання консультацій 

, опубліковано 04 квітня 2023 о 15:56

Сьогодні, працівниками ДПІ у м. Черкасах, було проведено роз’яснювальну роботу для платників щодо користування електронним кабінетом платника податків, а саме - подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування через електронний кабінет платника податків.

Працівниками ДПІ було роз’яснено, що згідно з п. 298.3 ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями, у заяві на застосування спрощеної системи оподаткування зазначаються такі обов'язкові відомості: 
1) найменування суб'єкта господарювання, код за ЄДРПОУ (для юридичної особи) або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - підприємця, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);
2) податкову адресу суб'єкта господарювання;
3) місце провадження господарської діяльності;
4) обрані суб'єктом господарювання види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010;
5) обрані суб'єктом господарювання група та ставка єдиного податку або зміна групи та ставки єдиного податку;
6) кількість осіб, які одночасно перебувають з фізичною особою - підприємцем у трудових відносинах, та середньооблікова чисельність працівників у юридичної особи;
7) дата (період) обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.

Після заповнення заяви, її слід підписати електронним цифровим підписом, надіслати через електронний кабінет платника податків та отримати дві квитанції. Перша квитанція надсилається автору, у зв’язку з отримання контролюючим органом документу. Друга квитанція є підтвердженням про прийняття (реєстрацію) електронного документу.

 

За матеріалами ДПІ у м. Черкасах