Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці провели співбесіди з роботодавцями

, опубліковано 14 березня 2023 о 11:50

У приміщенні Смілянської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області відбулась робоча зустріч з головним бухгалтером підприємства по питанню переваг офіційного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та оплати праці.

З метою недопущення наявності порушення чинного законодавства у сфері трудових відносин та оплати праці податківцями забезпечується постійна співпраця з платниками податків, зокрема, під час подання платниками звітності з єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб та військового збору контролюються показники розміру та своєчасності виплати заробітної плати. За підсумками проведеного аналізу проводяться відповідні співбесіди з керівництвом та суб’єктами господарювання.

За результатами зустрічі начальник Смілянської ДПІ Наталія Ведмедь роз’яснила роботодавцю переваги офіційного працевлаштування, ризики незадекларованої праці, необхідність дотримання вимог трудового законодавства України.

Окремо роз'яснила - громадяни, які у 2022 році отримували доходи не від податкових агентів, тобто з таких доходів не були сплачені податки, зобов’язані подати до податкового органу декларацію про майновий стан і доходи з визначеною сумою ПДФО та військового збору, що підлягає сплаті до бюджету.

 

За матеріалами смілянської ДПІ