Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Монастирищенській ДПІ проведено телефонну «гарячу лінію» щодо новацій податкового законодавства у 2023 році

опубліковано 01 лютого 2023 о 16:27

Сьогодні, працівниками Монастирищенської ДПІ у Центрі обслуговування платників було проведено телефонну «гарячу лінію» з платниками податків  Монастирищенської ТГ щодо новацій та змін у податковому законодавстві, які почали діяти у 2023 році.

Питання платників стосувалися :
- зміни з 01.01.2023 року суми єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 і 2 групи, та про збільшення допустимого річного доходу для «єдинників» на 2023 рік, пов’язані із збільшенням розміру мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.
- про форми та строки подання звітності в 2023 році. Для платників єдиного податку – фізичних осіб – підприємців передбачено форми податкових декларацій, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 09.12.2020 № 752),
- про форму податкової декларації про майновий стан і доходи (наказ Міністерства фінансів від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» (зареєстровано в Міністерстві юстиції 03.06.2022 за № 593/37929) (набирає чинності з 01.01.2023)).
- про додаток Ф4 - розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта(ів) нерухомого та/або рухомого майна; 
- про додаток МПЗ - розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за податковий (звітний) рік, що розраховується фізичним особами - підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) - власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. 
- про  одноразове (спеціальне) добровільне декларування або ж податкову амністія, що дає право громадянам одноразово подати декларацію, задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, сплатити одноразовий збір і, таким чином, легалізувати свої доходи до 01 березня 2023 року, так Сергій Головченко, ознайомив платника з основними принципами та порядком проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Начальник Монастирищенської ДПІ наголосив на перевагах використання он-лайн послуг ДПС.  Зокрема, про подання та перегляд електронної звітності за допомогою Електронного кабінету. Вхід до електронного кабінету здійснюється за адресою http://cabinet.tax.gov.ua, робота у приватній частині вказаного сервісу здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь- якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

 

За матеріалами Монастирищенської ДПІ