Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Звенигородській державній податковій інспекції провели зустріч у форматі «круглого столу»

опубліковано 01 лютого 2023 о 16:23

Сьогодні, у Звенигородській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Черкаській області  було проведено зустріч з громадянами у форматі «круглого столу». Темою зустрічі були питання, пов’язані з декларуванням доходів громадян за 2022  рік.

В ході спілкування начальник Звенигородської ДПІ Ірина Бистрова зазначила, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачено Конституцією України. Зокрема, стаття 67 якої зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законодавством. 

«Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб», - наголосила Ірина Бистрова, та детально розповіла про  доходи,  які відповідно до податкового законодавства підлягають обов’язковому декларуванню. 

Разом з тим, нагадала, що громадяни, які впродовж  минулих податкових періодів не декларували доходи та не сплачували повною мірою податки, до 1 березня 2023 року мають право на одноразове добровільне декларування активів. 

Наприкінці зустрічі було акцентовано увагу на максимальне використання електронних сервісів ДПС, що  дозволяє економити час та  зручно вести бізнес. 

 

За матеріалами Звенигородської ДПІ