Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З платниками на зв'язку

, опубліковано 25 січня 2023 о 15:23

В Дабівській ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській  області проведено чергову «гарячу лінію» з питань кампанії декларування доходів громадян та одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб. На питання громадян відповідала начальник Драбівської ДПІ Людмила Кардаш.

В ході «гарячої лінії» громадяни цікавились, який документ повинна надати контролюючому органу фізична особа – резидент, яка отримала іноземні доходи, якщо податки сплачувались за межами України. Посадовець роз’яснила, що фізична особа – резидент, яка отримала іноземний дохід та сплатила податки за межами України, для отримання права на зарахування сплачених податків повинна надати довідку від державного органу країни, де отримувався такий дохід, уповноваженого справляти такий податок, про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачене чинними міжнародними договорами України.

Також платників цікавило питання , чи зобов”язана фізична особа відображати в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації кошти, які розміщені на депозитному банківському рахунку. Людмила Кардаш роз”яснила, що у разі якщо фізична особа володіє коштами, які розміщені на депозитному банківському рахунку і з  яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки відповідно до вимог чинного законодавства, то така особа має можливість задекларувати такі кошти шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та сплатити збір з одноразового добровільного декларування за відповідною ставкою.

Крім того, Людмила Кардаш нагадала платникам, що в рамках податкової амністії подати одноразову добровільну декларацію про активи, які придбані громадянами за доходи без сплати податків, можна в термін до 1 березня поточного року та ознайомила з іншими аспектами цієї кампанії.

За матеріалами Драбівської ДПІ